🧃 Eten en drinken tijdens de speeltijd

Wij willen met onze school meewerken aan gezonde voeding en zorg voor het milieu. De kinderen kunnen een stuk fruit, rauwe groentjes, nootjes, of rozijntjes meebrengen als tussendoortje in de voormiddagspeeltijd. Probeer hierbij wegwerpverpakkingen te vermijden. In de namiddag krijgen de leerlingen de kans om een koek te eten, te bestellen op school. Er zal keuze zijn tussen twee soorten. Er worden dus geen koeken, snoepen, chocolade of andere versnaperingen van thuis meegebracht.

De kinderen kunnen steeds water krijgen op school. Elke leerling krijgt zijn eigen drinkbeker, elke kleuter zorgt voor een eigen drinkfles. Er is ook mogelijkheid tot het bestellen van melk. Er worden geen drankjes van thuis meegebracht.

De betaling van koeken (€0,25) en melk (€0,65) gebeurt via de maandelijkse rekening.

 

🥪 Middagmaal

Het middagmaal wordt verzorgd door traiteur ‘De Wijngaard’. Ze brengen een kwalitatieve maaltijd die dagdagelijks klaargemaakt wordt met verse groenten. Er wordt gegarandeerd warm opgediend. Het eten wordt in bulk geleverd en de kinderen kunnen volgens eigen behoefte eten. Het menu van de maand kan hieronder geraadpleegd worden.

De kinderen die ’s middags op school eten kunnen kiezen tussen:

  • een warme maaltijd — €3,70 (large), €3,20 (medium) of €2,70 (small)
  • soep — €0,80
  • een belegd broodje (ham, kaas, américain, van de week, van de maand) — €3,00
  • eigen boterhammen

Maaltijden worden per dag besteld. De kinderen kunnen steeds water krijgen bij de maaltijd. Ze staan bovendien de volledige middag onder toezicht; remgeld en middagvergoeding bedraagt €1,5 per middag. Kinderen die ’s middags thuis kunnen eten, gaan best naar huis.

Wijzigingen onder voorbehoud. Wijzigingen die tijdens het schooljaar gebeuren, worden gemeld via e-mail.

 

Belegde broodjes

Vrije Basisschool Lapscheure
Bekijk de belegde broodjes

Warme maaltijden

Vrije Basisschool Lapscheure
Bekijk de warme maaltijden